Implica-te

In fiecare an, in Romania, 300.000 de copii (17% dintre copiii romani) abandoneaza scoala.
Majoritatea acestor copii traiesc in zona rurala si parasesc scoala din cauza saraciei, a excluziunii sociale si al dezinteresului pe care parintii il manifesta fata de educatie.  Chiar si in ziua de astazi sunt multi parintii care prefera sa isi foloseasca copiii la munca campului in loc sa ii trimita la scoala.

Abandonul scolar si  lipsa educatiei perpetueaza saracia pe care copii o mostenesc din generatie in generatie.

Saracia viitorilor adulti este, in mod evident, saracia noastra, ca societate. Iar nivelul scazut de educatie al generatiilor de maine este o pierdere pentru noi toti.

Hercules a ales sa combata aceste probleme la nivelul comunitatii locale – orasul Costesti si satele invecinate, infiintand in 2007 Centrul de zi Hercules, singurul centru de zi din judetul Arges care ajuta copii si familii in nevoie. De aproape 10 ani de zile mobilizam resurse si oameni inimosi pentru a ajuta copiii din comunitate sa nu abandoneze scoala, sa isi imbunatateasca rezultatele scolare, sa evite excluziunea sociala cauzata de saracie, sa aiba parte de experiente pozitive de viata si de amintiri frumoase din copilarie. Centrul Hercules este astazi pentru copiii din Costesti o adevarata familie si o oaza de normalitate, un taram al copilariei fara griji.

Cu sprijinul tau, putem mari numarul copiilor ajutati, putem oferi copiilor mese hranitoare la cantina, putem cumpara carti, rechizite sau jocuri educative, putem dezvolta activitati educationale, putem oferi celor mici experiente care sa ii ajute sa creasca frumos si sa ii imbogateasca sufleteste.

Ca donator sau voluntar, ai puterea sa schimbi in bine viata unor copii – iar implicarea ta va avea atat efecte imediate, cat si efecte pe termen lung in viata viitorilor adulti. Atunci cand te implici, devii parte dintr-o poveste, povestea de viata a fiecaruia dintre copiii pe care ii ajuti.

Tu cum alegi sa te implici?

Poti dona online sau prin transfer bancar, poti directiona 2% din impozitul pe venit, poti dona lucruri sau poti dona timp si suflet, devenind voluntar Hercules. Citeste aici ce spun despre noi voluntarii Hercules.

Daca esti o companie responsabila social, vei gasi in noi un partener de incredere si profesionist. Devino sponsor, organizeaza la noi un eveniment de voluntariat sau un teambuilding (vezi si Sala de evenimente). De asemenea, poti comanda obiecte realizate la Atelierul Hercules, cum ar fi felicitarile de Craciun si de Paste (descarca aici ultimul catalog in format pdf).

Ne sunt deja sponsori, parteneri, prieteni: H. Stepic CEE Charity – by Raiffeisen Bank International, Fundatia Vodafone Romania, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. Lista continua aici.