Asociația Hercules în parteneriat cu Directia de Asistenta Sociala din orașul Buftea, jud. Ilfov anunță demararea proiectului E-FAMILY FINE – Focus pe Asistență în Managementul Integrității și Legăturilor de Identitate Familială prin Integrarea Nevoilor Emoționale, proiect cofinanțat din Fondul Social European+ prin “Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027”
Cu o durată de 36 luni proiectul vizează măsuri complexe și personalizate, care vin în întâmpinarea și susținerea reducerii riscului de separare a copiilor de familie, acordând o atenție deosebită copiilor din familii defavorizate, vizând un număr de cel puțin 278 de copii cu domiciliul în Buftea, perioada de furnizare a serviciilor de sprijin pentru prevenirea separării copilului de familie fiind de minim 18 luni pentru minim 70% din total grup țintă.
Obiectivele proiectului:
- Servicii personalizate: Fiecare copil beneficiază de un Plan personalizat de servicii, bazat pe o evaluare detaliată a nevoilor lor. Aceasta asigură că sprijinul oferit este de calitate, relevant și adaptat fiecărei situații în parte și evaluat periodic impactul măsurilor implementate.
- Suport educațional: Proiectul oferă activități educaționale suplimentare și orientare vocațională pentru copii, contribuind la prevenirea abandonului școlar și la îmbunătățirea performanțelor academice, orientarea profesională etc.
- Acces la consiliere psihologică: Proiectul facilitează accesul la sesiuni de consiliere psihologică pentru copii și familiile lor, ajutându-i să gestioneze emoțional riscurile și provocările cu care se confruntă.
- Acces la consiliere juridică Consilierea juridică este pentru a asigura suportul pentru familii în cazul unor probleme legate de drepturile copiilor sau de situații legale specifice care pot conduce la separarea copilului de familie.
- Prevenirea separării copiilor de familie: Prin măsurile de acompaniere, proiectul ajută la menținerea integrității familiei, prevenind astfel separarea copiilor de părinți din cauza unor circumstanțe economice sau sociale dificile (pachete cu alimente, rechizite, îmbrăcăminte, subvenții etc.)
- Activități de socializare și dezvoltare a abilităților de viață: Proiectul oferă copiilor acces la activități extracurriculare și de socializare, precum și la programe care îi ajută să dezvolte abilități necesare pentru o viață independentă. Aceste activități contribuie la creșterea calității vieții și la dezvoltarea personală a copiilor (ateliere de gătit, educație financiară, educație privind igiena personală etc.)
- Facilitarea și îmbunătățirea accesului la serviciile oferite prin intermediul proiectului, facilitând accesul pentru persoane cu dizabilități, copii din medii defavorizate și copii de etnie roma (30 copii).
- Activități suport de prevenire și conștientizare sănătate: Proiectul promovează activități care dezvoltă abilitățile de viață independentă și un stil de viață sănătos, încurajând comportamente preventive.
Detalii despre activitățile desfășurate, noutăți privind proiectul, condițiile de includere în grupul țintă, pot fi accesate pe pagina web https://asociatiahercules.ro/
Valoare totală proiect: 9.895.561,12 lei din care valoarea cofinanțării UE: 3.958224,45 lei, valoare bugetul national 5.868.766,33 lei
Proiectul se desfășoară în perioada: 1 februarie 2025 -31 ianuarie 2028
Cod MySMIS: 329350
Proiect cofinanţat din Fondul Social European+ prin “Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027”
Date de contact: Director executiv-Stănescu Petruța
Telefon: 0723 623 159
email: petruta.stanescu@asociatiahercules.ro