Ajutor material si asistenta sociala

O modalitate mai noua de ajutorare, dar care si-a dovedit eficienta binefacatoare, este asistenta psihologica. Copiii si parintii lor primesc sprijin psihologic doua ore pe zi, iar seniorii o ora pe saptamana. Mai mult decat atat, o data pe luna parintii asista la cursuri de educatie parentala si consultare vocationala. Parintii ne-au acordat sprijin in activitatile desfasurate la Centru, lucrand aici cel putin 4 ore pe luna pentru a se responsabiliza fata de copiii lor si pentru a avea relatii mai stranse cu ei.

Suntem alaturi de membrii comunitatii din Costesti, ii intampinam oricand cu un sfat, o vorba buna si un zambet. De multe ori insa sprijinul moral nu poate raspunde tuturor nevoilor pe care le au. Atunci le oferim sprijin material.
• Cantina sociala este unul dintre cele mai utile servicii pe care le punem la dispozitia micilor beneficiari. 50 de copii se infrupta zilnic cu o masa calda la Centrul Hercules.
• Rechizitele necesare s-au aflat mereu pe o lista de prioritati. Ochelari, haine si pachete continand alimente de baza si produse de igiena sunt asigurate pentru toti cei aflati in nevoie: copii, parinti, seniori.
• Toti copiii primesc zilnic asistenta medicala si educatie sanitara, deoarece o parte din personalul din cadrul proiectului are educatie medicala. Ne asiguram ca sunt respectate normele de igiena, inclusiv prin facilitarea accesului copiilor la a face baie si a-si spala hainele (aceste facilitati nu au fost avute in vedere initial, dar au aparut ca o necesitate, in timpul proiectului).