BufKids. Lumea se deschide

Centrul de zi BufKids devine un centru educațional online și offline pentru copiii vulnerabili și isteți din Buftea

Asociația Hercules lansează “BufKids. Lumea se deschide”, proiect implementat în cadrul centrului de zi BufKids din Buftea, prin care 50 de copii vulnerabili vor avea acces gratuit la educație online și offline, o masă pe zi, consiliere psihologică și – dacă pandemia va permite – activități de socializare.

Finanțarea primită în cadrul acestui proiect va ajuta Asociația Hercules in efortul de a dota cu tehnologie modernă a unei clase digitală la care vor avea acces copiii selectați ca beneficiari ai Centrului BufKids: copii de 6 -14 ani de la școlile  nr 3 și 4 din Buftea, aflați in risc de abandon școlar si proveniți din familii cu dificultăți materiale și sociale.

De clasă și de dotările sale vor putea beneficia copiii care acasă nu dispun de tehnologie și nu au acces la școala online. De asemenea, utilizând echipamentele clasei digitale, copiii vor putea participa la alte ateliere educaționale oferite de parteneri ai Asociației Hercules sau de voluntari care își doresc să îi ajute pe copii de la distanță: ajutor online la teme, organizarea de ateliere pe diferite teme de interes pentru copii.

Până în acest moment, Asociația Hercules a încheiat un parteneriat cu Asociația Rubik, prin intermediul căreia, o dată echipată clasa digitală, copiii și profesorii de la BufKids vor lua parte la ateliere online organizate de profesorii școlii Rubik.

Proiectul Asociatiei Hercules îi va implica nu doar pe copii, ci și pe profesorii copiilor – prin oferirea de cursuri de educație digital – și pe părinți (educație de parenting, consiliere psihologică).

Pe lângă after-school, sprijin la teme, educație online și offline, centrul BufKids, singurul centru de zi din Buftea, oferă copiilor din cartierele Buciumeni și Flamanzeni, orașul Buftea: consiliere psihologică, o masă caldă pe zi, oportunități de socializare și recreere în condiții de siguranță sanitară.