Inchirierea salii de evenimente

Am hotarat sa transformam un depozit vechi din curte in ceva util pentru noi. Constructia a inceput in septembrie 2008, iar pe 29 aprilie 2009 a avut loc inaugurarea salii pentru evenimentele la care ne strangem alaturi de toti membrii comunitatii.

Constructia si amenajarea salii au presupus o serie de pasi, realizati cu ajutorul firmelor de constructii si al voluntarilor Hercules: Lucrari de debarasare a vechii cladiri, lucrari de demolare a peretilor din tabla si consolidare a structurii metalice, lucrari de canalizare si turnat ciment pentru podea, lucrari de arhitectura a cladirii si montat ferestre si usi, lucrari de constructie interioare: zugraveala, montaj linoleum, montaj gresie, faianta, obiecte sanitare si racordare la gaze, montaj centrala termica, lucrari de amenajari exterioare: s-a delimitat aleea, s-a construit gardul, s-a amenajat spatiul exterior cu pomi si flori.

Amenajata in intregime, sala poate fi acum inchiriata pentru nunti, botezuri, reuniuni, conferinte sau concursuri sportive. Veniturile noastre pot fi astfel suplimentate si investite in bunastarea beneficiarilor nostri.
NESsT Romania a organizat competitia Intreprinderilor Sociale ce a avut ca scop sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor sociale din Romania. 54 de ONG-uri au aplicat in cadrul competitiei pentru a-si evalua fezabilitatea lansarii sau extinderii unei intreprinderi sociale. Dintre acestea, NESsT a selectat 25 de organizatii care au fost†implicate intr-un proces in care au avansat pas cu pas, dezvoltandu-si capacitatea de a dezvolta si implementa activitati specifice intreprinderilor sociale.

Competitia s-a incheiat in luna octombrie 2010. NESsT a acordat cinci premii financiare pentru recunoasterea celor mai bune planuri de afaceri. Organizatiile premiate au primit, din partea NESsT, cate un grant in valoare de 10.000 USD si sprijin in implementarea afacerii.

Asociatia Hercules este una dintre cele 5 organizatii din tara desemnate castigatoare, iar planul de afaceri intocmit pentru Sala de evenimente Hercules a fost recunoscut ca un plan fezabil. Castigarea competitiei reprezinta un pas important pentru sustenabilitatea financiara a Asociatiei.