Politica de confidențialitate a Asociației Hercules

Scopul acestei Politici de confidențialitate este să vă explicați ce date prelucrăm, ce să procesăm și ce să facem cu ele. Vă rugăm să ne contactați personal sau să ne contactați prin e-mail. Fiind pe deplin conștienți de faptul că informațiile personale vă aparțin, facem tot posibilul să le stocăm în siguranță și să le procesăm cu atenție. Nu oferim informații unor părți terțe fără a vă informa.

 

CINE SUNTEM

Asociația Hercules, este o asociație caritabilă constituită și funcționând în conformitate cu legislația din România, având sediul social în Costești, număr de înregistrare în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor 37 / PJ / 1994, cod unic de înregistrare 7927269 și este responsabil cu prelucrarea datelor cu personale pe care le colectează direct de la tine sau din alte surse.

Potrivit legislatiei, Asociatia Hercules este operatorul de date cu caracter personal. Pentru ca datele tale să fie prelucrate în siguranță, am depus toate eforturile să implementeze măsuri rezonabile pentru a proteja informațiile tale personale.

 

CINE EȘTI TU?

Potrivit legislației, tu, persoana fizică beneficiară a serviciilor noastre sau persoana aflată într-o relație de orice fel cu noi,  sunteți un „persoana vizată”,  adică o persoană fizică identificată sau identificabilă. Pentru a vă permite să vă desfășurați cu ușurință, în orice moment, drepturile, am implementat măsuri pentru a facilita comunicarea dintre noi, datele operatorului și dvs., persoana vizată.

 

ANGAJAMENTUL NOSTRU

Protecția informațiilor tale personale este foarte importantă pentru noi. De aceea, ne angajăm să respectăm următoarele principii:

Legalitate, echitate și transparență  –  Prelucrarea datelor legale și corecte. Suntem mereu transparenți în ceea ce privește informațiile pe care le folosim, iar tu ești informat corespunzător.

Controlul îți aparține  –  În limitele legii, vă oferim posibilitatea de a examina, modifica, șterge datele personale pe care le-ați împărtășit cu noi și de-a-ti exercita celelalte drepturi.

Integritatea datelor și limitarea scopului  –  Utilizarea datelor numai în scopurile descrise la momentul colectării sau în noi scopuri compatibile cu cele inițiale. În toate cazurile, scopul nostru este compatibil cu legislația. Luăm măsuri rezonabile pentru a ne asigura că datele personale sunt corecte, complete și actualizate.

Securitate  –  Am implementat măsuri rezonabile de securitate și criptare, astfel încât să vă protejăm cât mai bine informațiile. Cu toate acestea, rețineți că niciun site web, nicio aplicație și nicio conexiune la internet nu este complet sigură.

Această Politică de confidențialitate se poate schimba în orice moment. Toate actualizările și modificările prezentei Politici sunt valabile imediat după notificare, pe care le vom realiza prin afișare pe site și / sau notificare pe e-mail.

 

CE FEL DE INFORMAȚII COLECTĂM DESPRE TINE?

Prin comunicarea datelor cu caracter personal, persoanele vizate își exprimă acordul expres și neechivoc că datele lor personale vor fi incluse în baza de date a Asociației Hercules pentru oferirea de servicii sociale, activități de strângere de fonduri, campanii de constientizare și informare legate exclusiv de proiectele noastre și activitățile pe care le întreprind.

Datele cu caracter personal colectate și prelucrate nu vor fi dezvăluite către terți, cu excepția cazurilor în care Asociația Hercule are obligația de a dezvălui datele în temeiul legislației în vigoare.

Datele solicitate pot include: numele complet, numărul de telefon, adresa de e-mail, adresa de domiciliu.

 

PRELUCRAREA DATELOR

Prelucrarea se face în mod legal, echitabil și transparent față de persoana vizată și asigură integritatea și confidențialitatea datelor cu caracter personal, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a unei deteriorări accidentale prin luarea de măsuri tehnice sau organizatorice corespunzătoare.

 

COLECTAREA DE INFORMAȚII

Colectăm informațiile tale în scopuri determinate și legitime și care includ, dar nu se limitează la următoarele:

 • În vederea încheierii sau executării unui contract între tine și noi;
 • Pentru a-ți răspunde la întrebări și solicitări;
 • Pentru a te informa despre posibilitatea de a te implica in proiectele noastre ca voluntar sau donator, cu consimțământul tău în prealabil;
 • Pentru a oferi și a îmbunătăți serviciile și produsele pe care le oferim;
 • Pentru a vă oferi newsletter, sms și conținut personalizat despre proiecte și activități;
 • Pentru a ne apăra împotriva atacurilor cibernetice;
 • Pentru o ne conforma legislației;

 

CARE SUNT TEMEIURI LEGALE PENTRU PRELUCRARE?

Ți-ai dat consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal?

Rețineți că puteți retrage în orice moment consimțământul prin transmiterea unei cereri scrise la adresa de e-mail  protectiadatelor@asociatiahercules.ro

 

 PE CE PERIOADĂ STOCĂM DATELE?

Datele cu caracter personal colectate și utilizate pentru oferirea de servicii sociale, marketing, publicitate și informare de către Asociația Hercules vor fi stocate pentru o perioadă de 5 ani de la încetarea raporturilor contractuale sau orice altă perioadă mai lungă impusă de lege, sau norme aplicabile privind obligațiile de păstrare a documentelor contabile sau solicitări ale autorităților publice. Imediat după încheierea perioadei aplicabile de stocare, datele vor fi:

 • șterse sau distruse; Sau
 • anonimizate; Sau
 • transferul într-o arhivă (cu excepția cazului în care acest lucru este interzis prin lege sau regulament aplicabil privind păstrarea înregistrărilor).

 

CE MĂSURI DE SECURITATE AM LUAT?

Datele cu caracter personal sunt stocate electronic în fișiere securizate, protejate de parolă. Informațiile pe suport de hârtie sunt păstrate în dosare speciale, la care au acces doar angajații Asociației Hercule, cărora li se încadrează obligația de confidențialitate.

În cazul în care un organism public abilitat determină că notificarea ar împiedica o cercetare penală sau ar aduce prejudicii securității naționale, în cazul unei încălcări a securității datelor, într-un termen rezonabil de timp după descoperirea unei astfel de încălcări. În acest caz, notificarea va fi amânată, conform instrucțiunilor unui astfel de organism. Vom răspunde cu promptitudine la întrebările dumneavoastră referitoare la o astfel de încălcare a securității datelor.

 

CARE SUNT RĂSPUNSUL DE DREPTURILE?

Dreptul la informații  – Puteți solicita o confirmare a procesării datelor personale și un mod în care acestea sunt utilizate prin transmiterea unei cereri scrise la adresa de e-mail  protectiadatelor@asociatiahercules.ro

 

Dreptul la corectare  – În cazul în care procesăm datele cu caracter personal incomplete sau incorecte, puteți solicita oricând corectarea sau completarea prin transmiterea unei cereri scrise la adresa de e-mail  protectiadatelor@asociatiahercules.ro

 

Dreptul la ștergere  – Puteți cere să vă ștergeți datele personale dacă scopul pentru care acestea au fost colectate nu mai există, dacă procesarea acestora contravine prevederilor legale, dacă procesarea acestora afectează în exces interesele dumneavoastră sau dacă procesarea se bazează pe acordul dumneavoastră, care s-au revocat, prin transmiterea unei cereri scrise la adresa de e-mail  protectiadatelor@asociatiahercules.ro

Trebuie să rețineți că există și alte motive care pot împiedica ștergerea imediată a datelor dvs., de exemplu, perioadele obligatorii de arhivare, acțiuni pendinte, pretenții, exercitarea sau apărarea unor drepturi legale etc.

Dreptul la limitarea procesării  Aveți dreptul să solicitați o limitare și prelucrarea datelor cu caracter personal în următoarele cazuri:

 

 • Contestați corectitudinea datelor dvs., acest lucru care apare pentru un termen, care ne permite să verificăm corectitudinea datelor dvs.,
 • Procesarea datelor dvs. cu caracter personal contravine prevederilor legale, vă opuneți, însă, ștergerii acestora și solicitați o limitare a utilizării acestor date,
 • Nu aveți nevoie de datele dvs. personale în scopul prevăzut, dar totuși aveți nevoie de aceste date în scopul executării, exercitării sau apărării unor pretenții legale sau a contingentei procesării datelor cu caracter personal.

 

Dreptul la transmiterea datelor  Ne puteți solicita să vă furnizați datele personale pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat, obișnuit și lizibil prin mijloace tehnice, în măsura în care prelucram aceste date în baza acordului dumneavoastră sau pentru executarea unui contract între noi, prelucrarea făcându-se prin procese automatizate.

 

Dreptul la contestare  În cazul în care procesăm datele personale cu caracter personal pentru îndeplinirea unor sarcini de interes public, pentru exercitarea unei autorități publice sau în cazul în care fac referire la necesitatea de a apăra un interes legitim, puteți contesta prelucrarea acestor date, în care există un interes legitim în ceea ce privește datele personale cu caracter personal. Puteți oricând să revocați acordul pentru transmiterea mesajelor publicitare fără a indica un motiv.

 

 Dreptul la reclamație  Dacă sunteți de părere că am încălcat prevederile dreptului român sau european în procesarea datelor personale, vătămând astfel drepturile dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la adresa  protectiadatelor@asociatiahercules.ro  pentru a vă putea clarifica întrebările. Vom încerca să răspundem solicitării în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit în funcție de diferite aspecte, cum ar fi complexitatea cererii, numărul mare de cereri primite sau imposibilitatea de a identifica într-un termen util.

Dacă, deși depunem toate eforturile, nu reușim să vă identificăm, iar tu nu furnizăm informații suplimentare pentru a reuși să vă identificăm, nu suntem obligați să dăm curs solicitării.

Deasemena aveți dreptul să vă adresați Autorității pentru Securitate și Protecție a Datelor cu Caracter Personal, respectiv unei autorități europene de supraveghere.

 

POLITICA COOKIE-URILOR

 

Ce este un cookie?

Un cookie este un mic text de text care include adesea un identificator unic, alocat computerului sau dispozitivului dvs. atunci când vizitați un site.

Fiecare site poate trimite propriul tău cookie către browser-ul tău dacă preferințele browserului pe care îl utilizezi permit acest lucru, dar (pentru a te proteja confidențialitatea) browser-ul tău permite unui site să acceseze doar cookie-urile pe care deja le-ai -a trimis, și nu cookie-urile trimise de către alte site-uri. Multe site-uri procedează astfel ori de câte ori un utilizator vizitează site-ul, pentru a urmări fluxurile de trafic online.

Noi folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți calitatea Site-ului și a serviciilor, și pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Un număr de cookie-uri pe care le folosim durează numai pe durata unei sesiuni pe site și expiră atunci când închideți browser-ul web. Alte cookie-uri sunt folosite atunci când, de exemplu, ne conformăm cu informațiile pe care le-ați cerut (precum opțiunea de limbă) și durează o perioadă mai lungă.

 

CARE ESTE DURATA DE VIAȚĂ A UNUI COOKIE?

 

Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, în funcție de scopul pentru care acesta este plasat. Unele cookie-uri sunt destinate unei singure utilizări (cum este cazul cookie-urilor de sesiune), prin urmare nu sunt menținute odată ce utilizatorul a părăsit site-ul. Alte cookie-uri sunt menținute și reutilizate de fiecare dată când utilizatorul revine pe site (cookie-uri persistente). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi șterse de utilizator în orice moment prin utilizarea browser-ului.

 

CE SUNT COOKIE-URILE PLASATE DE TERȚI?

Unele secțiuni de conținut ale unor site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terțe cookie-uri, cum este cazul unei reclame. Astfel de cookie-uri pot fi plasate pe site și sunt denumite cookie-uri plasate de terți deoarece nu sunt plasate de către site-ul proprietarului. Astfel, terții sunt obligați să respecte reglementările legale aplicabile și politicile de confidențialitate ale site-ului respectiv.

 

DE CE SUNT IMPORTANTE COOKIE-URILE PENTRU INTERNET?

Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor se poate confrunta cu unele site-uri imposibil de utilizat. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs., evidențiate prin navigarea.

Exemple de utilizare a cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 1. Conținutul și serviciile adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de produse și servicii;
 2. Oferta de adaptare pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor;
 3. Reținerea filtrelor de protecție a copiilor în ceea ce privește conținutul pe Internet (mod de familie, funcții de căutare în siguranță);
 4. Limitarea frecvenței de difuzare a reclamei – limitarea numărului de afișări ale unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site;
 5. Furnizarea de publicitate mai relevantă pentru utilizator;
 6. Măsurarea, optimizarea și caracteristicile serviciului Analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un site web, ce tip de conținut este vizualizat și modul în care un utilizator ajunge pe un site web (exemplu: prin căutări, direct, uri etc). Site-urile web derulează aceste analize ale utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul utilizatorilor.

 

CE TIPURI DE COOKIE-URI FOLOSIM?

Accesând acest site se pot plasa următoarele tipuri de cookie-uri:

– de performanță a site-ului: acestea rețin preferințele utilizatorului pe acest site;

– de analiză a vizitatorilor: acestea ne spun dacă ați mai vizitat acest site până acum; browserul ne va spune dacă aveți acest cookie, iar dacă nu, vom genera unul;

– pentru direcționarea în scopuri geografice: acestea sunt utilizate de către un soft care stabilește din ce țară proveniți, sunt complet anonime și sunt utilizate doar pentru targetarea conținutului;

– de înregistrare: acestea ne anunță dacă sunteți înregistrat sau nu, ne arată contul cu care sunteți înregistrat și dacă aveți permisiunea pentru o anumită funcție;

– pentru publicitate: pe baza acestora putem afla dacă ați vizualizat sau nu o reclama online, ce tip de reclama și cât timp a trecut de când ați vizualizat această reclamă.

 

COOKIE-URIL CONȚINE DATĂ PERSONALĂ? 

Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică utilizatorii de internet personali. Datele personale pot fi colectate prin utilizarea Cookie-urilor doar pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator.

 

CUM PUTEȚI MODIFICĂ SETĂRILE COOKIE DIN BROWSER-UL DUMNEAVOASTRĂ?

Ștergerea cookie-urilor

Aplicațiile utilizate pentru accesarea paginilor web permit salvarea Cookie-urilor pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate astfel încât administrarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de web browser-ul sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când Cookie-urile sunt trimise către terminalul său. Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a unor cookie-uri pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ul web). Limitarea utilizării cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale paginii web.

Majoritatea browserelor oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în „opțiuni” sau în meniul „preferințe” din browser.

Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi utile, altfel puteți utiliza opțiunea „ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Setările cookie în Internet Explorer

Setările cookie-urilor în Firefox

Setările de cookie în Chrome

Setările cookie din Safari

 

Pentru setările cookie-urilor generate de terți, puteți consulta și site-ul:

http://www.youronlinechoices.com/ro/

 

ÎNTREBĂRI ȘI SOLICITĂRI

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la prelucrarea datelor dvs. sau doriți să exerciți drepturile legale cu privire la datele pe care le deținem sau dacă aveți nelămuriri cu privire la modul în care tratăm orice problemă de confidențialitate, puteți scrie pe adresa de e- mail protectiadatelor@asociatiahercules.ro

 

DOCUMENT REVIZUIT ÎN DATA DE 24.05.2018