Povestea noastră

BufKids este un vis mai vechi al Asociației Hercules, devenit realitate: o replică a Centrului de zi Hercules, de data aceasta într-o comunitate defavorizată mai aproape de București. Ne-au ajutat să ne împlinim acest vis Habitat for Humanity Romania – cei care au construit de la zero clădirea frumoasă în care activăm și Primăria Orașului Buftea, care ne-a pus la dispoziție spațiul pentru clădire.

Clădirea cu două etaje a fost construită în 2018 – 2019 și urmează ca, tot împreună cu Habitat for Humanity, să construim în viitorul apropiat un al doilea corp de clădire pentru cantina centrului.

Inaugurarea oficială a Centrului BufKids urma să aibă loc pe 19 martie, însă pandemia Covid 19 ne-a forțat să ne începem activitatea în surdină, fără pamglici tăiate, invitați și comunicate de presă. Acest lucru nu ne-a împiedicat să intervenim în comunitate și de la distanță, cu ajutorul micii noastre echipe și a finanțatorilor United Way România și Raiffeisen Bank România.

Din aprilie 2020 toate activitățile educaționale s-au desfășurat la distanță, prin intermediul whatsapp. Echipa – ce include momentan un coordonator de proiect, un instructor educațional, un asistent social și un psiholog – este mereu în legătură cu copiii și părinții oferind suport educațional în măsura posibilităților. Limita este dată în special de lipsa calculatoarelor/ a tabletelor care să permită copiilor accesul la educația online – problemă pe care facem eforturi să o remediem.

Echipa noastră a mers de asemenea în comunitate pentru a distribui copiilor beneficiari și familiilor lor alimente de bază, produse de igienă și măști.

Actualizat la 28.04.2020