Proiectul de burse „Stay in School” a ajuns la final

Luna aceasta se încheie proiectul de burse „Stay in School”, de care au beneficiat toți cei 50 de copii de la Centrul Hercules în ultimul an. Bursierii mari și mici de la Centrul de zi Hercules mulțumesc Fundației Vodafone România pentru ajutor iar noi, Asociația Hercules, mulțumim Fundației partenere pentru 7 ani de prietenie, respect reciproc și proiecte frumoase desfășurate împreună.

Ce au însemnat bursele “Stay in School” pentru copiii de la Hercules? Cu siguranță banii primiți lunar i-au ajutat pe copii să aibă mai puține griji materiale și le-au dat un stimul în plus pentru a alege școala, în locul altor preocupări. Copiii au mers la școală zilnic și cu capul sus; mai bine îmbrăcați, echipați, hrăniți. Dar mai ales, cei mici s-au simițit responsabilizați, au învățat să își gestioneze singuri bursa lunară, să își prioritizeze nevoile urgente pentru a folosi banii primiți în mod cât mai eficient.

Copiii noștri au folosit bursele exclusiv pentru a-și cumpăra rechizite, cărți pentru școală, îmbrăcăminte și încălțăminte. Au fost cazuri când au ales să plătească cu bursele lor alimente pentru toată familia sau transportul zilnic până la școală. Părinții au fost mai motivați să își trimită copiii zilnic la Centrul Hercules (prezența constantă a fost o condiție pentru primirea bursei), astfel că cei mici au beneficiat la maxim de serviciile pe care noi le oferim gratuit: două mese sănătoase la cantină, after-school și ajutor la teme, consiliere, cursuri de IT, cluburi de lectură, debate sau arts&crafts, acces la internet și la bibliotecă.