“Stay in School”, proiect de burse pentru combaterea abandonului școlar

Pentru al 5-lea an consecutiv, Fundația Vodafone România se implică în comunitatea din Costești, Argeș punând umărul la construirea unui viitor mai bun pentru copiii din Costești.

Fundația Vodafone România și Asociația Hercules desfășoară în 2016 – 2017 proiectul “Stay in School”, prin care 50 de copii ce frecventează zilnic activitățile educaționale ale Centrul de zi Hercules primesc burse de studiu lunare.

“După 10 ani de intervenție în comunitate, știm că orice proiect educațional de succes trebuie să aibă o componentă de combatere a sărăciei și de ajutor material pentru copii și familii. Pentru că sărăcia rămâne – la noi și în mai toate zonele rurale din România – principala cauză a abandonului școlar. Copiii de la Centrul Hercules primesc două mese la cantină, sprijin educațional la after-school și – din 2016 – o bursă de studiu oferită de Fundația Vodafone România. Bursa o pot folosi pentru a-și cumpăra cărți, haine, rechizite sau alimente – orice îi ajută să meargă la școală mai bine pregătiți și îngrijiți.” spune Petruța Stănescu, fondatoarea Centrului de zi Hercules și director executiv al Asociației Hercules.

Fundația Vodafone România este prezentă și implicată în comunitatea Costești încă din anul 2011, când a finanțat pentru prima oară funcționarea singurului Centru de zi pentru copiii din comunitate, Centrul de zi Hercules. De atunci, Fundația Vodafone România a investit peste 200.000 euro în prezentul și în viitorul a peste 1.000 de copii din Costești și din satele învecinate.

Centrul de zi Hercules este singurul centru comunitar din sudul județului Argeș și singurul punct de sprijin pentru copiii și familiile vulnerabile din comunitate. Fondat de Asociația Hercules în 2007, Centrul Hercules oferă servicii sociale de calitate, sprijină educația școlară a copiilor și oferă acces la educație non formală de calitate.

Detalii despre proiectul Stay in School aici