United Way Romania, de trei ani partener al Centrului de zi BufKids (Buftea)

United Way Romania, partener de lungă durată al Asociației Hercules, a contribuit semnificativ și în 2023 la succesul proiectului BufKids. United Way Romania a finanțat în 2023 o mare parte a activităților centrului nostru de zi, alături de Raiffeisen Bank Romania și PRO TV. Această susținere ne-a permis să continuăm să oferim educație de calitate și oportunități de dezvoltare pentru 50 de copii vulnerabili din Buftea, demonstrând impactul pozitiv al colaborărilor strategice în comunitățile locale.

Centrul de zi BufKids, situat în Buftea, reprezintă un refugiu educațional și social pentru copii de clasele I-VIII. Cu o structură bine organizată, centrul găzduiește 30 de copii de la clasele V-VIII dimineața și 20 de copii de la clasele I-IV după-amiaza. Fiecare zi la BufKids este o oportunitate pentru copii de a se dezvolta, oferindu-le nu doar prânzul, ci și sprijin consistent în efectuarea temelor, meditații la română și matematică, precum și acces la activități educaționale non-formale și recreative.

Unul dintre cele mai remarcabile rezultate ale BufKids în 2023 a fost progresul academic al copiilor. Datorită programului riguros și atenției individuale, niciun copil nu a rămas corigent sau repetent, iar peste 60% dintre ei au obținut medii școlare peste 8. Aceasta reprezintă o realizare majoră, având în vedere provocările inițiale de integrare și participare din partea copiilor și a familiilor lor.

Pe lângă educație, centrul BufKids a jucat un rol crucial în dezvoltarea socială a copiilor. Am observat schimbări pozitive în atitudinea părinților și a cadrelor didactice, indicând o apreciere crescândă a eforturilor centrului în comunitate. Aceste schimbări subtile, dar semnificative, sunt esențiale pentru crearea unui mediu propice dezvoltării sănătoase a copiilor.

Voluntariatul și parteneriatele au fost, de asemenea, coloanele vertebrale ale succesului BufKids. Cu o rețea extinsă de voluntari și colaborări cu diferite companii și organizații, am reușit să oferim copiilor o varietate de experiențe și oportunități de învățare. Aceste parteneriate au contribuit nu doar la desfășurarea activităților curente, ci și la dezvoltarea proiectelor și extinderea impactului nostru în comunitate.

Activitățile Centrului BufKids, parțial sau integral finanțate în 2023 cu contribuția United Way Romania:

• Activități Educaționale (A1): Oferirea de servicii gratuite de after-school și sprijin la teme pentru 50 de copii

• Clubul de Lectură (A2): minim o oră pe săptămână, fie lectură individuală, fie lectură și discuții în grup, pe grupe de vârstă.

• Alte activități educaționale: Limba engleză online, Arts & Crafts/Științe în limba engleză, club IT, educație pentru sănătate – inclusiv nutriție și igienă, mișcare și activități în aer liber, jocuri educative.

• Activități de educație pentru protecția mediului (A3).

• Conectarea copiilor la resursele necesare (A4): Servicii sociale și de prevenție medicală, inclusiv o masă caldă pe zi în sistem de catering, suport alimentar pentru familii, ghiozdane, rechizite, haine, încălțăminte și servicii stomatologice punctuale.

• Crearea unei rețele de sprijin în jurul copiilor (A5): Formarea unei rețele de suport formată din profesori voluntari, părinți care ajută la activitățile centrului, sprijin punctual din comunitate și colaborare bună cu instituțiile locale.

• Asistența socială pentru Părinți și Academia Părinților (A6)

• Academia Profesorilor (A7)

Aceste activități nu doar că sporesc cunoștințele academice ale copiilor, dar le și dezvoltă abilitățile sociale, creativitatea și conștiința de mediu, pregătindu-i pentru un viitor demn și responsabil.